Hoi, Ik ben Anita!

Jarenlang heb ik een persoonlijke strijd gevochten met mezelf. Als kind kreeg ik al de stempel als dikkertje van de klas. Ik had een laag zelfbeeld en geen zelfvertrouwen. Ik ben mijn hele leven op dieet geweest en probeerde van alles maar niets werkte. Ik kon het bekende knopje niet omzetten. Tot 2017. Ik had morbide obesitas, was 31 jaar en moeder van 2 kinderen. Ik wilde ze zo graag zien opgroeien en bewegen werd al lastig, mijn studie kwam op een laag pitje te staan en mijn sociale leven werd steeds minder. Ik had geen energie meer en was alleen maar moe. Ik schaamde me. Het knopje moest om. Tijd voor weer een nieuw voedingspatroon en sporten. Maar ik voelde me doodongelukkig in de sportschool. Via de huisarts kwam ik in gesprek over een maag verkleinende operatie en zo kwam ik terecht bij het medisch centrum in Leeuwarden. In februari 2018 woog ik nog 148,9 kg en had ik morbide obesitas. Dankzij een mini Gastric Bypass ben ik 83,5 kg afgevallen. Ik kreeg weer zin in het leven en voel me sterker dan ooit. Ik sport regelmatig en laat mezelf weer zien. Ik ben in 2020 begonnen met de opleiding Fitnesstrainer A en heb mijn diploma in juni 2021 behaald.

 

Op basis van mijn eigen ervaringen en prestaties ben ik OokJIJkanhet! gestart, zodat ik anderen kan begeleiden naar een mentaal gezonder en sterker leven.  

En toch hoor ik mensen nu zeggen: “Hoe kan je nou uit ervaring spreken als je zelf je gewicht bent verloren door de makkelijke weg te kiezen?”
Dit kan ik heel simpel weerleggen. “Je kunt de maag opereren maar het hoofd niet.” Dit is keihard werken. Ik ben nu gelukkiger en zit beter in mijn vel. Dit alles heeft te maken met bewustwording. Ik ben me ervan bewust wat ik nu eet. Ik kies voor voeding in plaats van vulling en kies ervoor om te ontspannen of wandelen in plaats van te gaan eten of te roken. 

Verandering begint altijd bij jezelf. Ik kan je de handvaten geven om de eerste stap naar een ander leven te zetten maar je moet het zelf doen, want laten we eerlijk zijn: als ik kan het, kan JIJ het ook!